Powerkids!

 

Door mijn werkervaring met kinderen als sociaal pedagogisch werker, onderwijsassistente en sociaal pedagogisch hulpverlener vind ik het goed om ook kindercoaching aan te bieden.
Ik zou graag zien dat we ons meer richten (o.a. in het onderwijs) op de kwaliteiten van kinderen i.p.v. te kijken naar wat beter kan. Kwaliteiten zien, benoemen en een kind trots laten zijn. Het benutten van deze kwaliteiten en spelenderwijs leren. Als een kind trots is op wat het wél kan ontstaat er automatisch een meer zelfverzekerde houding. We werken aan het vergroten van zelfvertrouwen o.a. door middel van kinderaffirmaties, spiegelwerk, kindermeditaties en visualisaties en spelenderwijs ontdekken. Zo gebruik ik vaak de toverspiegel, kinderdroomvisualisaties of bijvoorbeeld het kinderkwaliteiten spel. Ik hou meestal zo'n 6 sessies van een uur aan, afhankelijk van de hulpvraag. 

 

Zorgenpoppetjes


Zoals ik hierboven al even kort wat methodes en technieken noemde, werk ik ook regelmatig met zorgenpoppetjes. Kinderen kunnen hun vervelende, bange gedachten op een papiertje schrijven en deze in het zakje van het zorgenpoppetje doen. Het zorgenpoppetje bewaard hun angsten en geheimen waardoor kinderen die los kunnen laten en er meer rust in hun hoofd ontstaat. 

 

Jij als ouder!

Het is een stukje bewustwording bij het kind maar ook bij de ouder. Leer hoe je je kind hierin kunt begeleiden. En... Ondervind er zelf ook de voordelen van! 

'

Wat wil je later worden' vroeg de juf, 

het was in de derde klas,
ik keek haar aan en wist het niet,
ik dacht dat ik al iets was.
- Bron onbekend-