Niets in de wereld kan je zoveel zorgen geven als je eigen gedachten...

In mijn coaching leer je alles over werken met gedachtekracht. In dit praktische, diepgaande, confronterende, liefdevolle en vooral waardevolle proces leer je de band met jezelf te herstellen en je eigen coach te worden.

 

We gaan o.a. aan de slag met emotionele/lichamelijke pijn en het opsporen en uitwerken van oude patronen en overtuigingen. Ik maak gebruik van verschillende methodes en technieken. Deze zijn o.a. gebaseerd op de filosofie van Louise Hay. 

 


De power zit hem niet in het controleren van wat er gebeurt maar in hoe je ermee omgaat! 
Je leert je bewust te worden van gedachten en gewoontes die je niet meer dienen en je huidige moment in de weg kunnen zitten.
Hoe kun je gedachten kiezen op een manier dat ze jouw gaan dienen en hoe ga je om met remmende gedachten?

 

Dit alles op een manier die overtuigend is zonder emoties en gevoelens te ontkennen. Je leert anders om te gaan met situaties waardoor je minder teleurstellingen en stress zult ervaren.

 

Ook besteden we veel aandacht aan zelfwaardering/eigenwaarde zonder voorwaarden aan jezelf te stellen. In plaats van streng te zijn voor jezelf en te oordelen over jezelf en anderen leer je gezonder en liefdevoller te denken.

 

Het menselijk lichaam is gedachte- energie in vorm

Veel mensen hebben te kampen met lichamelijke klachten. Ook dit is een belangrijk onderdeel in mijn coaching. (Chronische) lichamelijke pijn komt vaak voort uit destructief denken, oude onverwerkte patronen en overtuigingen, opgeslagen woede, angst enz. Omdat we gevoelens en emoties wegstoppen gaan zij een plek zoeken in ons lichaam. Je gedachten krijgen dus vorm in je lichaam. Als we alleen het lichamelijke probleem oplossen maar niet de dieperliggende oorzaak ervan, zullen de lichamelijke problemen steeds weer terug komen. Ook wetenschappelijk komt hier steeds meer aandacht en bewijs voor. 
Lees mijn blog voor mijn eigen verhaal over lichamelijke pijn. 

 

Commitment 
Ik help je bij het richting geven en inzetten van de juiste methodes en tools. Hiervoor is een bepaalde commitment nodig, het is een proces waar je niet alleen bij mij aan werkt maar ook in je dagelijks leven. 

 

 De vicieuze cirkel van het beeld


Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken
blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht 

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht
blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd
blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan
blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt

 

Maar als ik nu mijn ogen sluit en mijn ware zelf voel van binnen

dan kon ik deze cirkel uit en kan ik steeds opnieuw beginnen 

- Bron onbekend-