Methodes & Technieken 

Ik maak gebruik van verschillende methodes en technieken. Sommige hiervan zijn gebaseerd op de filosofie van Louise Hay. Ik beschrijf kort een aantal methodes waar ik veel mee werk. Mocht je hier meer over willen weten kun je uiteraard contact met mij opnemen! 

 

Gedachtekracht & Affirmeren

We gaan aan de gang met emotionele/lichamelijke pijn en het opsporen en uitwerken van oude patronen en overtuigingen. Je leert je bewust te worden van gedachten en gewoontes die je niet meer dienen en je huidige moment in de weg kunnen zitten. Hoe kun je gedachten kiezen op een manier dat ze jouw gaan dienen en hoe ga je om met remmende gedachten? Dit alles op een manier die overtuigend is zonder emoties en gevoelens te ontkennen. 

Affirmeren is het (opnieuw) opvoeden van je denken. Dit is een krachtige manier om je gedachten te trainen. Een affirmatie is een korte, positieve zin die je regelmatig gebruikt om jezelf kracht bij te staan. Uiteindelijk slaat je onderbewustzijn deze zinnen op. De kracht van affirmeren zit hem niet in het onderdrukken van negativiteit maar in het naar de oppervlakte brengen ervan, zodat je bewust keuzes kunt maken wat je ermee gaat doen. Goed affirmeren heeft goede begeleiding nodig. Er bestaan namelijk best wat misvattingen over affirmeren. 

 

Eigenwaarde

Veel van de technieken die ik gebruik zijn gericht op het vergroten van je eigenwaarde. Wanneer je de band met jezelf hersteld, kom je in je kracht te staan. Vanuit die kracht kunnen we veel meer aan. 

Spiegelwerk en werken met je innerlijk kind zijn twee technieken die hier een grote rol in spelen: 

 

Spiegelwerk

Je kunt nooit de beste versie van jezelf worden als je niet in de spiegel durft te kijken. Ik zie in mijn coaching dat mensen jaren en jaren (misschien zelfs wel nooit) écht in de spiegel hebben gekeken. Anders dan je haar borstelen en je tanden poetsen, jezelf werkelijk aankijken. Wie zie je dan? Wat voel je dan? Daar gaan we mee aan de slag om de band met jezelf te herstellen. 


Innerlijk kind

Als kind ben je afhankelijk van volwassenen. Omdat een kind zo afhankelijk is, zal hij of zij alles doen om erbij te horen. Maar de vraag is: was dit hetgeen wat jij werkelijk nodig had? 
Langzaam ontwikkel je een patroon van anders moeten zijn dan wie je bent. Diep van binnen blijft er het verlangen om jezelf te vinden en thuis te komen bij jezelf. Je huidige gevoelens, emoties en gedrag staan in verband met bepaalde ervaringen en indrukken die je hebt opgedaan als kind. Situaties die nu plaatsvinden kunnen gevoelens en emoties van vroeger activeren. Deze kun je herkennen aan irrationeel reageren, reageren vanuit hevige emoties, sterke opvattingen, oordelen, schaamte enz. Vaak zijn we ons hier niet van bewust en laten we in situaties van angst en onzekerheid onszelf (en dus ons innerlijk kind) in de steek. Maar wat heb je eigenlijk nodig in zo'n situatie? Wat kan je nu wel, wat je toen niet kon? Als volwassene kun je je eigen keuzes maken, je bent niet meer afhankelijk. We werken eraan dat jij jezelf niet meer in de steek laat! 

 

 

Ondersteunende meditaties en visualisaties

Met korte meditatie en visualisatie oefeningen die aansluiten op het onderwerp waar we mee bezig zijn, werken we ook op een andere bewustzijnslaag. 

 

EFT Emotional Freedom Techniques

Bij het individuele traject maak ik soms gebruik van EFT. Zeker als er veel oude patronen, overtuigingen en misschien zelfs kleine trauma's zitten is dit een krachtige techniek. Het wordt vooral gebruikt bij stress, angst en pijn. 
EFT is een combinatie van traditionele chinese acupressuur en moderne psychologie. 
EFT werkt in op verschillende bewustzijnsniveaus. Een symptoom kan bijvoorbeeld pijn of angst zijn maar welke emotie zit daarachter? En welke gebeurtenis zit daar dan weer achter? Het helpt je bewust te worden en daardoor oude patronen los te kunnen laten. 

 

 

- Onderschat nooit de kracht van kleine stapjes-