In wat voor wereld groeit mijn kind op?

 

Bizar, maar waar… Toen ik zwanger was van Lev, heb ik meerdere keren de opmerking gekregen: ‘’Nou, ik zo’n wereld zou ik geen kinderen willen hoor!’’

 

Ik voelde aan alles dat ik er niet zo in stond, dit was niet mijn waarheid. Toch bracht het me soms aan het twijfelen. Ik snap wel waarom mensen die opmerking maken, zeker in deze tijd, maar is dit niet iets van alle tijden? Is dit niet iets wat hoort bij het leven? Zijn onze kinderen niet de toekomst met hun creatieve ideeën? Kunnen zij hier niet juist verandering in brengen zoals de jongeren van nu en wij dat ook doen, allemaal op onze eigen manier…


Het is makkelijk om te kijken naar alles wat niet goed gaat en geloof mij, ik schrik er ook van! Toch zie ik ook veel veranderen in positieve zin, ook al zijn het maar kleine stapjes. Naar mijn idee is er een grote groep mensen die steeds bewuster gaat leven. Er komt meer oog voor het klimaat, weerstand tegen de bio industrie en ga zo maar door.

Natuurlijk zijn er ook nog veel mensen die hun hoofd in het zand steken en ook dat snap ik. Als we de waarheid onder ogen komen, ziet de wereld er ineens een stuk minder rooskleurig uit. Als ik me hier teveel op richt maakt dat me ook verdrietig en down. Toch voel ik de innerlijke kracht om deel uit te maken van verandering. Laten we ons richten op de groep mensen die steeds groter wordt, die ziet dat er iets mag veranderen. Voor onszelf, voor onze toekomst maar ook voor de toekomst van onze kinderen.

 

Ik geloof erin dat mijn kind op aarde is gekomen met een reden. Ik geloof er niet in dat ik hem dit aangedaan heb, we hebben hier samen voor gekozen. Al vanaf dat Lev in mijn buik zat, voelde ik zijn sterke levenslust en wie ben ik om hem dat te ontnemen? Ja, op een dag zal hij erachter komen dat de wereld niet altijd eerlijk is, dat er bizarre dingen gebeuren en dat het niet het sprookje is waar we als kind zo graag in geloven. Ik hoop dat ik hem kan leren om er zijn eigen sprookje van te maken. Zijn manier van naar de wereld kijken, hoe hij omgaat met situaties en vooral dat hij groots mag denken omdat hij een belangrijke schakel is in de verandering, net als jij en ik.


Het betreft immens grote problemen en het zal misschien voelen alsof jouw bijdrage geen verschil maakt, maar mij is altijd geleerd:

Verander de wereld, begin bij jezelf!

 

Jij hebt zoveel meer kracht in je dan je denkt, je bent zoveel belangrijker dan je denkt. Daarom help ik mensen zo graag bij het vinden van die innerlijke kracht. Ik geloof namelijk dat we daar de wereld mee kunnen veranderen. Laat jouw lichtje schijnen, want daarmee nodig je andere mensen uit hetzelfde te doen. Geef het goede voorbeeld en wie weet inspireer je mensen hetzelfde te doen en creëren we met elkaar een domino effect.


JIJ kan een verschil maken! Nee, jij maakt een verschil! Niemand kan alles doen, maar het begint met één iemand, iedereen kan iets doen.

Liefs van mij!