The universe has your back! (deel 2)

 

Kinderwens

Een aantal weken geleden schreef ik een blog over onze kinderwens. Ik schreef o.a. dat ik het advies kreeg een hormoonbehandeling te starten maar dat dit voor mij niet goed voelde, dat ik mijn lichaam de tijd en ruimte wilde geven en het op mijn eigen manier wilde doen.

 

Meestal voelde dit goed en had ik vertrouwen dat het goed zou komen maar natuurlijk was ik soms ook onzeker. Elke maand dat het weer niet gelukt was en de tijd die voorbij ging. Soms twijfelde ik: moet ik dan toch terug naar het ziekenhuis? Ik realiseerde me dat ik hier niet teveel over na wilde denken maar mijn gevoel wilde blijven volgen.

 

Als het zover zou zijn, zou ik het wel voelen. Ik wil die keuze niet maken vanuit ongeduld of angst. Het zijn maar gedachten…

 

Verbinding
Door de blog die ik schreef raakte ik met mensen aan de praat en ontstonden er nieuwe vriendschappen en bestaande vriendschappen kregen een nieuwe vorm. Meer verbinding…

 

Beroep doen op mijn innerlijke kracht
Ik kwam erachter dat ik niet goed durfde te ontvangen. Ik hield zelf iets tegen met interne blokkades van controle en angst. Ik ben daar op mijn manier mee aan de slag gegaan.

 

Ik voelde me steeds beter en kon de situatie voor nu even loslaten. Ik had een hoop verwerkt door het schrijven van de blog, te lezen, erover te praten etc. Het is voor nu goed zo... 

 

Flow

De periode erna droomde ik nachten achter elkaar over baby's en alles daaromheen. Ik snapte er weinig van, ik had juist het gevoel dat ik het los kon laten… Dat er rust was gekomen in mijn hoofd. In mijn droom zag ik een duidelijke positieve zwangerschapstest en ik droomde over de baby.

 

Ik ontving allerlei tekentjes, ik kon er niet omheen! Als ik tv keek, zag in een reclame van een supermarkt met jawel… beschuit met muisjes! Als ik over zapte naar een film op een andere zender zag ik een positieve test. En zo nog een tal van voorbeelden… Dit had ik nog nooit zo sterk gehad. 

 

Voorzichtig ontstond er het idee…. Zou het? Dat idee wilde ik ook snel weer loslaten om teleurstelling te voorkomen.

 

The universe has your back!

Een aantal dagen later kwam ik 's ochtends beneden en lag er een pakketje met mijn naam op de mat. Ik had niets besteld… 

 

Ik pakte het uit en daar kwam het boek ‘’The universe has your back’’ van Gabby Bernstein uit.

Zonder afzender, zonder kaartje… Ik heb wat rondgevraagd maar ik kon er niet achter komen van wie het was. 

 

Ik was dankbaar want natuurlijk wilde ik dit boek graag lezen na het zien van haar inspirerende filmpje.

 

Het zonnetje scheen heerlijk naar binnen en ik begon de dag met een kop thee, in het zonnetje met een goed boek! Genieten!

 

Corona

Intussen was de hele corona crisis vol in gang. We zitten binnen, horen de verschrikkelijke verhalen en inmiddels is ook mijn oom getroffen door dit virus.

 

Ons wereldje wordt kleiner maar ik probeer dichtbij mezelf te blijven, mijn gedachten te sturen en mij te richten op positiviteit en dankbaarheid.

 

Ik besef me dat er ook lessen verscholen zitten in deze situatie, voor de wereld maar ook zeker voor mij als individu.

Ik als control freak besef dat ik totaal geen controle heb en dat ik me zo vaak druk gemaakt heb omdat ik dacht controle te kunnen uitoefenen maar dat dat onzin was…

 

Mijn leven lang heb ik gedacht die controle uit te kunnen oefenen en ergens voelde het ook als een opluchting dat ik daarmee kon stoppen, het heeft geen zin… Ik kan niet anders dan de rust en veiligheid binnenin mezelf zoeken en een diepgeworteld vertrouwen hebben dat het goed komt (is).

 

Alles gebeurt met een reden en ik zie de verbinding die in de wereld ontstaat, de mensen die elkaar steunen en helpen, de prachtige initiatieven die eruit voort komen, mensen die eindelijk eens stil staan… De tijd nemen om te voelen, te ervaren, naar binnen te keren, van hun gezin te genieten. Dat is wat we als wereld nodig hebben. Het is alleen verdrietig dat daar zulke offers voor gedaan moeten worden. 

 

Jij

Niet wetende of jij op een natuurlijke manier bij ons kon komen maar met een diep vertrouwen.

 

Ik grapte naar mijn partner dat het net wat voor ons zou zijn dat ik na al die maanden niet zwanger te raken middenin de corona crisis zwanger zou raken. 

 

En ja hoor… op 25 maart kreeg ik de bevestiging dat jij als kleine rijstkorrel in mijn buik zat.

 

Intens gelukkig in een bizarre situatie. Wat ben ik blij dat ik mijn gevoel ben blijven volgen en op een holistische wijze toch zwanger kon raken op een manier die bij mij past. En wat ben ik dankbaar dat dit wonder ons gegund is!

 

 

Maar vooral… Wat ben jij dapper dat je in zo’n turbulente tijd durfde te komen. Op weg naar een nieuwe wereld waarin jij je geroepen voelt om daaraan bij te dragen. Dat maakt mij nu al een trotse mama (ik moet nog even wennen aan deze titel). Je bent voor mij nu al bijzonder en sterk en je draagt nu al jouw steentje bij aan een nieuwe wereld.

 

Je bent een lichtpuntje in deze tijd, niet alleen voor ons maar ook voor velen om ons heen.

 

In de corona periode heb ik geleerd controle los te laten en jij leert mij vertrouwen te houden. Een prachtige combinatie van prachtige lessen!

 

Zullen we samen JA zeggen tegen het leven?

 

Groei maar goed kleintje… 

 

Liefs, Mama 

 

Tot slot
Dit alles heeft mij veel inspiratie gegeven voor nieuwe blogs, nieuwe diensten die ik aan wil gaan bieden in mijn bedrijf en ik ben begonnen met het schrijven van een boek. Iets wat ik al lange tijd wilde. Snel meer!