Yogi mama

 

Bevestiging

Veel vrouwen zijn de eerste maanden huiverig. Zal het wel goed gaan? Zal het hartje kloppen? Vaak is dat de reden dat zij het de eerste maanden nog niet delen. Eerst maar eens de eerste echo afwachten en bevestiging krijgen.  

 

Om deze reden kunnen de eerste maanden eenzaam voelen. Een onzekere periode waarin je juist wel wat extra steun kunt gebruiken. 

 

Hoe mooi is het als je die bevestiging binnenin jezelf kunt vinden?

 

Het eerste trimster doet ook mee! 

Soms lijkt het wel alsof de echte zwangerschap met alles erop en eraan pas mag beginnen met 12 weken, na de eerst echo. Daarmee ontnemen we onszelf zoveel want ook die eerste maanden zijn zo bijzonder!

 

Angsten en onzekerheden 

Het is zonde om zo'n periode te overschaduwen met angst en onzekerheid waar je ook intens kunt genieten van het wonder in je buik. Natuurlijk zijn angsten en onzekerheden normaal maar wie leert ons in die weken daar rustig mee om te kunnen gaan? 

 

Het zieltje in mijn buik 

Veel cursussen beginnen pas later maar ik verlangde vanaf het begin van mijn zwangerschap naar het contact met het kindje in mijn buik, hoe klein het ook is. Het is een zieltje en elke ziel verdient aandacht en liefde. 

 

Daarom ben ik zelf gaan schrijven. Wat had ik in deze periode nodig en hoe kan ik ervoor zorgen dat er zoiets is voor vrouwen die deze zelfde behoefte hebben?

 

Het kan ook anders... 

Vanuit mijn werk als o.a. praktijkopleider Louise Hay filosofie werk ik veel met affirmaties, visualisaties, meditaties en gedachtekracht. Dit kon ik enorm goed inzetten in deze periode en heeft mij veel inspiratie gegeven om te delen met andere zwangere vrouwen. 

 

Hoe kun je jezelf en je baby kracht bij staan zodat je vol vertrouwen en in harmonie met je baby die magische 9 maanden door komt. En daarna... 

 

Nu kan en mag ik meer delen over waar ik mee bezig ben.

 

Van de week kwam het boek ''zwangerschapsyoga, contact met je ongeboren kind'' op mijn pad. Zoiets was eigenlijk waar ik naar op zoek was in die eerste periode. Toen vond ik het niet, misschien wel omdat het zo moest zijn dat ik het zelf ging schrijven. Beroep doen op mezelf en mijn innerlijke kracht. 

 

Nu ik het tweede trimster inga, ga ik nog veel hebben aan dit fijne boek!